Gezondheidszorg:
Midden in het dorp aan het Schuttersplein ligt de huisartsenpraktijk. Voor spoedeisende hulp in de avond, nacht en weekeinde is een huisartsenpost gevestigd in het Maasziekenhuis Pantein in Beugen/Boxmeer gelegen aan de A77. In Nijmegen liggen het Radboud Universitair Medisch Centrum (RadboudUMC), het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de ST.-Maartenskliniek. Aanvullende en paramedische voorzieningen zijn in de Gemeente Gennep volop aanwezig. De Gemeentegids Gennep geeft hiervan een goed en actueel overzicht.
Dorpsondersteuner
De dorpsondersteuner bevordert de leefbaarheid in het dorp Milsbeek door hulp- en zorgvragen te koppelen aan het eigen netwerk van de betrokkene of aan anderen binnen de gemeenschap. Ook kan de dorpsondersteuner helpen om de weg naar de reguliere zorg te vinden. Het doel daarbij is dat de burger zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren in zijn eigen woonomgeving. In Milsbeek is de dorpsondersteuner te bereiken onder telefoonnummer: 06-82 29 87 90
Onderwijs
Milsbeek heeft een eigen basisschool, De Drie Vijvers, gelegen aan de Schoolstraat. De school telt gemiddeld tussen de 190 en 200 leerlingen; er is sprake van een licht dalende tendens. Ook de peuterspeelzaal is gehuisvest in het gebouw. In het vrijstaande gebouw naast de school zijn de VSO (voorschoolse opvang) en BSO (buitenschoolse opvang) ondergebracht. De BSO maakt daarnaast ook gebruik van twee lokalen in de school. Zowel de peuterspeelzaal als de BSO vallen onder verantwoordelijkheid van Spring Kinderopvang. In principe zijn alle kinderen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar welkom op Basisschool De Drie Vijvers, ook kinderen met speciale leerbehoeften en een beperking. Samen wordt er bekeken wat De Drie Vijvers kan bieden voor de betreffende leerling. Uitgangspunt is steeds de vraag of de leerling op De Drie Vijvers zich optimaal kan ontwikkelen en of het welbevinden van de leerling, de groep en de leerkracht met elkaar in evenwicht blijven. In Gennep biedt men ook special onderwijs.
Voortgezet onderwijs
Gemeente Gennep biedt in Gennep voortgezet onderwijs aan op de volgende niveaus: praktijkonderwijs, VMBO, HAVO en VWO. Ook is er in omliggende dorpen en steden op fietsafstand voldoende aanbod wanneer het gaat om voortgezet onderwijs. Meer informatie hierover: www.gennep.nl/inwoners-ondernemers/onderwijs_42626
Dorpsblad ‘Op de Milsbèk’
‘Op de Milsbèk’ is het dorpsblad van Milsbeek dat huis-aan-huis wordt bezorgd. In het dorpsblad staan leuke interviews, geboortes, overlijdens, interessant verenigingsnieuws, mededelingen en de kerkberichten. Het dorpsblad wordt gemaakt door én voor de inwoners van Milsbeek en wordt 8x per jaar uitgebracht. Wilt u ook iets plaatsen in het dorpsblad, dan kunt u contact opnemen met de redactie via telefoon 06-13143900 of via mail info@opdemilsbek.nl.
SL!M (Samen Leven In Milsbeek)
SL!Mis in het leven geroepen om de uitvoering van het DOP (Dorps Ontwikkeling Plan) namens de inwoners van Milsbeek te begeleiden en te stimuleren.
SL!M heeft als opdracht de leefbaarheid en de maatschappelijke samenhang in Milsbeek te bewaren en te bevorderen, een klankbord te zijn voor en de helpende hand te bieden aan iedereen die zijn schouders wil zetten onder plannen voor de verbetering van de Milsbeekse leefomgeving. Zie voor meer informatie hierover www.slim-milsbeek.nl
De Huiskamer
Sinds 2018 is de Huiskamer een ontmoetingsruimte in Milsbeek. Hier kan iedereen, maar vooral de oudere inwoners, gezellig een kopje koffie drinken, een kaartje leggen of gewoon eens binnen lopen voor een praatje of om aan te schuiven voor een heerlijke vers bereide maaltijd. Kortom, een gezellige ‘huiskamer’. De Huiskamer is er niet alleen voor ouderen, ook andere inwoners zijn meer dan welkom. Op deze manier hopen we dat er spontane contacten gelegd gaan worden, waardoor de onderlinge verbondenheid in het dorp versterkt zullen worden.
Om deze huiskamer te kunnen beheren en exploiteren is er een stichting in het leven geroepen:
Stichting BLOM, Bevordering Leefbaarheid Ouderen Milsbeek.
Het Trefpunt
Aan de Kerkstraat vindt u het Trefpunt. In het verleden was dit het gemeenschapshuis van Milsbeek. Hier worden vrijwel dagelijks diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk daarbij aan wekelijks koersbal en bingo, carnaval, toneel, bijeenkomsten, Coladisco enzovoorts.
Stichting Cultuurbehoud Milsbeek
Stichting Cultuurbehoud Milsbeek (SCM) vindt cultuurbehoud belangrijk voor de identiteit van de gemeenschap en haar vrienden, vriendinnen en vrijwilligers. Kennis van het lokale verleden en oude gebruiken helpt bij de vorming van ieders identiteit en is van waarde voor het hedendaags bewustzijn.
Kerk
De Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk is de parochiekerk van Milsbeek gelegen aan Kerkstraat 27. De parochie van Milsbeek werd gesticht in 1930 en voordien kerkten de gelovigen in Ottersum, Gennep of Middelaar. De kerk valt onder het samenwerkingsverband VOMMMM.
Het VOMMMM is een samenwerkingsverband van de noordelijkste zes parochies in het bisdom Roermond: Ven-Zelderheide, Ottersum, Milsbeek, Middelaar, Mook en Molenhoek. Deze werken intens samen op pastoraal, personeel, liturgisch en zakelijk gebied.
*) Voor zover hierboven geen nadere gegevens worden vermeld, wordt verwezen naar de websites van de organisaties.
Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in onze gemeente bestaat uit een aantal buslijnen. Momenteel rijden in gemeente Gennep bussen van Arriva, Breng en Conexxion, omdat een aantal buslijnen de provinciale grenzen overschrijden. Voor actuele reisinformatie kunt u terecht op de website: 9292OV Reisinformatie: www.9292ov.nl In Milsbeek bevinden zich aan de Rijksweg N271 een aantal bushaltes richting het noorden en het zuiden. De dichtstbijzijnde treinstations bevinden zich in Cuijk, Boxmeer, Molenhoek en Nijmegen.